Hengelo Long Course Challenge

Vanaf woensdag 12 augustus tot en met vrijdag 14 augustus vindt bij onze Noorderburen in Hengelo een Internationale wedstrijd plaats. 

Deze door FINA erkende competitie is meteen de eerste wedstrijd voor de Nederlandse topzwemmers en een selectie van VZF zwemmers. Onder hen ook Jade Smits (ZiK Selectie).

Jade bewees alvast dat ze zelfs na een zeer zware trainingsweek ook haar mannetje kan staan. Uiteraard ontbrak het haar niet aan "goesting", na maanden zonder wedstrijden.

In het 50m bad zwom ze op woensdag 2x de 200m rugslag, waarbij ze (zonder echte concurrentie) in de reeksen er al in slaagde haar besttijd te verbeteren naar 2:15.97. In de finale (die ze met ruime voorsprong won) kon ze deze tijd niet verbeteren. Op woensdag zwom ze de 100m rugslag, waar ze haar besttijd van de Flanders 2020 nog wat scherper stelde naar 1:02.44, goed voor een derde plaats (na de Nederlands toppers Kira Toussaint en Maaike De Waard). Met op vrijdag de 50m rugslag op het programma hopen we uiteraard om in dezelfde lijn ook hier een besttijd te kunnen noteren. We duimen alvast voor Jade.

 

Alle info (startlijsten/uitslagen) zijn terug te vinden op onderstaande link

http://livetiming.knzb.nl/hlcc-2020/

Trooper

leren zwemmen

jeugdlabel 2019