20150801 WK KAZAN kleinWe juichen natuurlijk met zijn allen voor de drie Belgische records die in Kazan werden gezwommen, maar moeten we na twee dagen wedstrijd écht juichen ?

Geen finaleplaats op de 4x100m vrije slag, nadat 4 toplanden ook gefaald hebben. Niet erg zouden we zeggen want we hebben de limiet behaald voor Rio. Maar hoorden we op Eurosport niet zeggen dat de Belgen geen progressie hebben gemaakt en behoorlijk van hun tijd van Londen zijn gebleven.

En wat gebeurde er met Pieter Timmers op de 200m vrije slag ? 1.48.43 en 25e. 

 

En als wij Belgen dan toch een halve finale haalden werd er (bijna altijd) trager gezwommen dan in de reeksen.

Heb je de Amerikaanse topzwemmer Ryan Lochte gezien in de reeksen ? Hij baalde met zijn 13e stek in 1.47.18. "Wat was dat", lazen we links en rechts en zou dat nog goed komen, zeker nu hij met zijn kicken onder water experimenteerde. In de halve finale zwom hij van start tot aankomst in zijn reeks ver voor de anderen uit. Hij won de halve finale in 1.45.36. Na de wedstrijd kon je horen dat hij in de reeksen slechts éénmaal het nieuwe kicken had geprobeerd en tijdens de halve finale driemaal. Lag het daar aan ? Zeker niet, want voor het eerste keerpunt zwom hij al stevig aan de leiding. Was het zelfvertrouwen ? Wie zal het zeggen.

 

Maar onmiddellijk daarna zagen we hoe het andere talent, de Hongaarse KATINKA HOSSZU de andere finalisten degradeerde tot figuranten en het wereldrecord pakte op de 200m wisselslag in 2.06.12.

Ken je haar nog van op de Open Vlaamse Kampioenschappen begin dit jaar in Antwerpen ? De halve Wezenberg verklaarde haar zot. 

Die zaterdag zwom ze zowel reeksen als A finales op 800 VS, 50 VL, 200 RU, 100 SS, 100 VS, 400 WI, 200 VL, 50 RU.

De dag daarna (zondag) was ze zowel in de reeksen als in de A finales te zien op 200 VS, 100 VL, 200 SS, 200 WI, 400 VS, 100 RU, 50 VS, 50 SS.

Natuurlijk probeert deze zwemster met zoveel mogelijk euro's naar huis te gaan maar dit spelletje speelt ze meermaals (veel ?) op een seizoen. Alleen voor de centen ?

 

En wie moeten we nu zot verklaren ? De zwemster die 31x zwemt op twee dagen en een half jaar later na twee dagen WK al met goud aan de haal gaat met een wereldrecord er boven op, of zijn het de zotten die niet te veel moeten (mogen ?) racen en na één wedstrijd achter het net vissen ?

Trooper

leren zwemmen

jeugdlabel 2019