ZiK voorjaarscriterium weer goed voor heel wat besttijden.

Deze middag vond ons jaarlijks voorjaarscriterium weer plaats. Traditioneel een drukke bedoening. Met zo’n 180 deelnemende zwemmers, waaronder toch zowat 130 BRABO-zwemmers wordt deze wedstrijd door sommige van mijn hoofdtrainer-collega’s ook wel “het enige echt BRABO clubkampioenschap van ieder seizoen” genoemd.

 

 

In ieder geval : er werd wederom zeer goed gepresteerd. Wat SP3 betreft : Allemaal straffe prestaties : Bij de jongens :Thomas De Clerck die de barrière van de 1:00 breekt op de 100 VS, nadat hij even daarvoor 6 sec van zijn 200 vlinder afpitst; Robby Naets: duikt op de 200 VS met 1:58 ruim onder zijn besttijd, en breekt de muur van de 2minuten. Ook op de 200m schoolslag een dikke besttijd, en de 2:30 doorbroken! Thomas Vanleynseele tenslotte: hij bevestigt zijn goede vorm op de 100 VS met een nieuwe besttijd, en ook op de 400 wissel zet hij een puike prestatie neer. Bij de meisjes dan :Eline Jacobs, die op de 200 rug weer helemaal terug is, en dit ook bevestigt op de 100 wissel, bovendien nog een verdienstelijke 200 wissel zwemt. Ilse De Clerck, die zowel op de 100 vlinder als de 200 wissel haar besttijd verbetert. Jolien De Schutter stond er op de 100 vlinder en , ondanks een pijnlijke knie, toch nog een mooie prestatie op de 400 wissel. Jade Smits tenslotte: Het ZiK prijsbeest bewijst eens te meer haar talenten. Met een nieuw clubrecord op de 200 VS (2:03.84) en een zeer snelle 400 wissel laat ze zien dat ze echt van alle markten thuis is. 

Ik zou tenslotte alle medewerkers willen bedanken die zorgden voor een vlot verloop van onze wedstrijd. Ook hier dank aan de SP3 zwemmers die met zijn allen present waren voor het opstellen en afbreken van het bad, en na de wedstrijd zorgden dat alles weer netjes achtergelaten werd. Supertoffe groepsgeest!

Als trainer kun je op zo’n dag enkel zeer tevreden zijn!

Serge.

Trooper

leren zwemmen

jeugdlabel 2019