Jan 08 2020

Afgelopen zondag 5 januari 2020 doken onze sportzwemmers van SP1, SP2, SP3 en SP Selectie het bad in voor hun eerste wedstrijd van 2020.

Het Wezenbergwater was onze zwemmers duidelijk goed gezind, en onze ZiK zwemmers hebben overtuigend hun goede voornemens omgezet in daden.

Enkele trainers aan het woord : 

 

Mathias (SP1) zegt : 

 

Na twee zware weken (meer trainen en feesten) kon SP1 zich nog eens volledig laten gaan op de laatste dag van de vakantie. Heel de groep werd beloond met schitterende resultaten en zelfs een pak limieten voor het BJK van deze zomer! Maar ik was vooral onder de indruk over de verbetering van techniek! Dat ze de tips van elke trainer die ze deze periode hebben gehad hebben onthouden en gebruikt tijdens de wedstrijd. Een dikke chapeau aan al mijn zwemmers! 

 

Ook Elise (SP2) was tevreden: 

 

Na 2 zware trainingsweken mocht ook SP2 de kerstvakantie afsluiten met de eerste wedstrijd van 2020. Met heel wat mooie resultaten en besttijden als gevolg. Wout zwom naar een BJK limiet op 100 vs. Kato zwom op ditzelfde nummer een limiet voor het VK. En Vincent kon doorstoten naar de finale.

 

Onze hoofdtrainer Serge zag dat het goed was 🧐 :

 

Ondanks de intensieve trainingsperiode van alle groepen, zagen we mooie resultaten, vele bestijden, nieuwe limieten. Zoals een spreekwoord zegt : goed begonnen ....

Ook voor SP3 en SP Selectie was deze wedstrijd een afsluiter na weken van 50 tot 60 kilometer. Met meer dan 60% besttijden kunnen we toch stellen dat deze weken nog goed verteerd werden. Ook SP3 nieuwkomer Phara blijkt reeds "geïntegreerd" : 100% besttijden EN een extra limiet voor de Vlaamse kampioenschappen.  

 

Finales (de zwemmers met in totaal het hoogst aantal FINA punten opgeteld na de 4 zwemstijlen zwommen per categorie een 200 m wisselslag) waren er voor Vincent Van Hooydonck , Kasper Tanghe, Yasin Carauch Jade Smits, Charlotte Feyen en Sarah Van Wallendael.

Proficiat zwemmers en trainers en ook heel veel dank aan onze officials !!!

Finales 200m wisselslag :

Vincent Van Hooydonck SP2 Finale 200m wisselslag  jongens 13-14 jaar  8e plaats
Kasper Tanghe SP Selectie Finale 200m wisselslag  jongens 15-16 jaar  1e plaats🥇
Yasin Carauch SP3 Finale 200m wisselslag jongens 15-16 jaar  8e plaats
Jade Smits SP Selectie Finale 200m wisselslag  Dames + 17j  1e plaats🥇
Charlotte Feyen SP Selectie Finale 200m wisselslag  Dames + 17j  3e plaats 🥉
Sarah Van Wallendael SP3 Finale 200m wisselslag  Dames + 17j  7e plaats

 

 De volledige uitslag vind je HIER

Trooper

leren zwemmen

jeugdlabel 2019