Om 3u15 stond de bus al te wachten op 20 sportzwemmers en 4 begeleiders om de reis naar Griekenland aan te vatten.

 

We kwamen keurig op tijd in Zaventem aan, en om 4u30 begon het inchecken. In een beetje chaotische omstandigheden (2 vluchten die op dezelfde balies incheckten ???) slaagden we er toch vlotjes in om onze bagage in te checken. Na de controlescan (waar enkelen onder ons gefouilleerd werden :) en sommigen er blijkbaar als drugsdealers uitzagen, in die mate dat hun handbagage werd doorzocht) konden we vlot inchecken en onze vlucht richting Munchen aanvatten. In Munchen moesten we een half uurtje extra geduld hebben, maar rond 12u (plaatselijke tijd) arriveerden we toch in Athene. We werden opgevangen door een (Nederlandstalige!) medewerker van de organisatie en naar de bus begeleid.

 

Serge merkte echter op dat de bus een platte achterband had, een euvel dat ons nog een kwartiertje langer op de luchthaven hield. Maar uitstel is uiteraard geen afstel, en rond 15u kwamen we aan het hotel, waar de vrouw des huizes ons reeds enthousiast verwelkomde. Na de kamerverdeling, werden we nog aan tafel verwacht voor een heerlijk boterhammetje, waarna we ons nog konden installeren op de kamer.

 

Om 17u30 stond de bus terug klaar voor het hotel om ons naar het zwembad te brengen voor onze eerste training. 2 uurtjes later, een training achter de kiezen, konden we terug de bus op richting hotel waar we quasi direct aan tafel konden voor ons eerste avondmaal. Moe maar voldaan, voor SP3 nog heel even via strandje aan het hotel, trok iedereen al snel richting bedje. Het was immers een lange dag, en een goede nachtrust zal nodig zijn om de UCA van de 2e dag deftig te kunnen afwerken.

 

Hotel Theoxenia

 

Trooper

leren zwemmen

jeugdlabel 2019