Stap in de nieuwe opleiding voor officials:

 

maandag 11 en 25 september 2017

 

Waarom officials?

Officials zijn onmisbaar voor een correct en vlot competitieverloop.
Zodra 3 van onze zwemmers naar een wedstrijd gaan, moet er 1 ZiK-official meegaan. Gaat een trainer met zijn volledige groep van 10 zwemmers, dan zijn er 2 officials nodig. En als ál onze competitiezwemmers tegelijk aan de start komen, dan zijn er minstens 4 officials nodig. Of: als we met te weinig officials op een wedstrijd aankomen, betekent dat een boete voor de club.

 

De opleiding

De officialcursus wordt kortweg TAK genoemd = Tijdopnemer – Aankomstrechter – Keerpuntrechter.

De opleiding bestaat uit twee avondsessies: de eerste avond krijg je toelichting bij de theorie aan de hand van filmpjes. Een of twee weken later volgt een proef over de leerstof. De leerstof TAK bestaat uit een cursus van 8 pagina’s, die iedereen kan raadplegen op de site van de Vlaamse Zwemfederatie: http://www.zwemfed.be/sites/default/files/Cursus_TAK%20versie%209_2016.pdf

De eerstvolgende cursus wordt georganiseerd op maandag 11 en 25 september 2017,
in het Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem.

Na de theoretische les volg je 2 stagebeurten en leg je 2 praktische proeven af. Natuurlijk kan dat op wedstrijden waar we met onze zwemmers aanwezig zijn.

 

Geslaagd, en dan?

ZiK laat je weten op welke wedstrijden officials nodig zijn en hoeveel. Je kiest zelf waar en wanneer je fungeert. Bij wedstrijden die een hele dag duren, is het mogelijk om per halve dag official te zijn.

Om je vergunning te behouden, moet je ongeveer 10 keer op twee jaar als official gefungeerd hebben.

 

Interesse?

Geef een seintje aan Tine Berghmans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij helpt je graag op weg!
Alle verdere info kan je vinden op de website van de Vlaamse Zwemfederatie. Of spreek de trainer van je kind of een van onze officials aan: Andy Van den Wyngaert (papa van Annabel, Elisabeth en Suzanne), Peter Vandeputte (Silke), Tanya Van Rompaey (Axelle Feyen), Heidi Nuyts (Bernd Wanten), Abdelilah Saidi (Yassin en Yasmina Saidi), Nancy De Schutter (Charlotte en Lindsay Feyen), Els Abts (Niels De Meyer), Natalie De Wolf (Troede De Beule), Johan Vanleynseele of Tine Berghmans (Sara Vanleynseele), Eric Dekoninck (Dieter Dekoninck).

 

Elke reactie, elke vraag is welkom!

Trooper

leren zwemmen